2016. április 8., péntek

az első negyedév

na neem, nem egy pénzügyi beszámoló fog következni a továbbiakban, hanem a kis életem történéseit szeretném itt összefoglalni Nektek és magamnak :) Többször említettem már, de tényleg virtuális naplóként használom ezt a kis felületet, és szeretem visszanézni később, hogy mik is történtek velem, így nem szeretném, ha semmi fontosabb kimaradna :)))

A január egyből nagy munkálkodással indult, hiszen a hónap közepéig kellett leadnom a mesterszakos szakdolgozatomat, így ekkor csak arra koncentráltam, azután pedig kezdődhetett a tanulás az államvizsgára. Maga a vizsga február 22-én volt, előtte minden napom a tanulásról, tételekről, könyvekről, jegyzetekről szólt, a legnagyobb izgalmat pedig az jelentette, hogy milyen színnel is emeljem ki a dolgokat :D:D Ennek ellenére jó kis időszak volt ez, szeretek tanulni, és kiépítettem egy jó kis rendszert, hogy mennyit kell egy nap készülnöm, hogyan haladjak, mikor ismétlek stb. így nem volt rossz, persze néha rám tört a frász, és izgultam rendesen :) Maga a vizsga napján totál izgalomban voltunk, aznap kellett a szakdolgozatot is megvédenünk, illetve húzni 2 tételt, és ezt elmondani. A szakdolgozat védésünket előtte este próbáltuk párszor elgyakorolni Petrával, de egyik változat rosszabb volt, mint a másik, katasztrófa. Másnap viszont, annyira jól ment, hogy kedvem lett volna vállba veregetni magam, hogy na ez igen :D:D (nyilván az előző estihez képest tűnt ilyen jónak:)) Izgultam azon is, hogy a védésem utolsó konklúziója egy tanáromnál nem lesz túl jó pont, arra gondoltam, hogy tuti bele fog kötni... A védés után jöhettek a vélemények és a kérdések, és ez a tanár kezdte az egészet, mégpedig így..."az utolsó mondatod..." (na itt már mondtam magamban hogy aah, igen, ki kellett volna szednem azt a részt....bassszus) ... "az utolsó mondatoddal teljesen egyet tudok érteni!!!" Na itt olyan vigyort nyomtam le szerintem, hogy csak na, fú de boldog voltam. A tételek közül is jókat húztam, nem a legnagyobb kedvenceimet, de azért teljesen jók voltak, elég idő jutott a kidolgozásra is, utána pedig szépen összefoglalva, magabiztosan tudtam elmondani őket, így nem is tartott sokáig a felelet, és meg is dicsért az említett tanárom, hogy milyen gyönyörűen foglaltam össze a hozzá tartozó tételt, úgyhogy nagy boldogságban hagytam el a termet :) (Bocsi ha hosszasan meséltem el ezt, de tudom, hogy évek múlva ugyanezek az érzések fognak megrohamozni, ha visszaolvasom, és szeretném ha ezt a vidám érzést sosem felejteném el) :)) 

Az államvizsga után Petrával hatalmas boldogságban voltunk, hiszen mindketten csupa ötössel végeztünk, így volt ok az ünneplésre :) Még pár napig nálunk "nyaralt" Petra, így napközben tudtunk xboxozni (Lego Marvel superheroes ♥) esténként pedig a barátainkkal találkoztunk :) 

Sajnos a diplomaosztónk csak júliusban lesz, mivel keresztfélévben végeztünk, és így nem tartottak külön nekünk egyet, amit sajnálok, mert így már el is felejtettem szinte, hogy végeztünk, de mégsem tarthatom a kezemben a diplomámat, úgyhogy fura.. Ezen kívül kell még egy angol nyelvvizsgát is csinálnom, mivel nekem csak németből van, viszont a mesterszakom követelménye az angol is, Ezzel át is térhetünk arra, hogy az államvizsga óta nagyjából mivel telnek a napjaim, mert jórészt ezzel. Persze kicsit betalált a motiválatlanság is, nincs napi rutinom, vagy konkrét beosztott időkeretem, így néha elvesztem a kedvem, és nem csinálok semmi érdemlegeset, és inkább kitakarítom még egyszer a lakást. Félreértés ne essék, ezek is hasznos dolgok, és imádom is vezetni a háztartást, és minden ezzel kapcsolatos dolgot, de valahogy hiányzik egy rutin. Persze a sok "szabadidő" ami most megadatik Nekem, nagyon jó, és kb sosem lesz már ennyi időm, így próbálom megbecsülni, és hasznosan, tanulással, edzéssel és tényleg hasznos dolgokkal tölteni :) 

Időközben szépült kicsit a Kuckó is, a Kika nyitási akciója keretében be tudtunk szerezni néhány dolgot jó áron, így gyorsan fel is tettünk néhány új polcot, és a kanapét is kicseréltük. :) Imádom a lakásunkat, egyszerűen tökéletes dolog itt élni!!! Múlt héten már az erkélyen is rendet tettem, ültettem néhány virágot,  és fűszernövényeket, a fehér díszkövekkel, solar lámpákkal, és napelemes égősorral pedig tényleg brutál hangulatos az egész :) Nem tudom, ti hogy vagytok vele, de én amint kicsit is jobb az idő, imádok kinn lenni, és erre sokszor tudjuk használni az erkélyt, akár egy kis tanulásról, a reggeli kávé elkortyolgatásáról, vagy a vacsoráról van szó, úgyhogy egy szó, mint száz, imádom! :) 

Nagyjából ennyi a történés az én házam táján, remélem Ti is jól vagytok! Egész héten gyönyörű idő volt (ma már kicsit borúsabb), de annyira jó, hogy lehet már szervezni a kinti programokat, sétálni, kirándulni! :) Használjuk ki minden percét, és -közhely tudom- de élvezzük az életünket, mert ez az egy van belőle, és a mai nap már sosem ismétlődik meg! :)))Manókák <3
(a képekből látom most, hogy állandóan túró-zab kombót eszek :D:D)


Amikor a falat bámulni is érdekesebb.... :D 

medvehagymaaaaaaaa-pogi a legnagyobb kedvencem :)nagyjából ezek történnek velem :) közben a youtube csatornámon felkerült néhány újabb videó, a heti 1-et lőttem be kezdésnek, mert tudom, hogy lesz később, hogy nem lenne időm többet készíteni :) illetve arra gondoltam, hogy ha arra érdemes és izgibb programom van (kinek mi az izgi végül is:D) akkor jönnek vlogok is, mert én személy szerint imádok (jó) vlogokat nézni :) ezeket szerintem a heti egy videón felül, pluszban fogom feltölteni :) volt már egy vlog, igaz nem vagyok benne még túl jó, illetve nem beszélek sokat, egyrészt brutál nehéz a fényképezőgépem (nem is erre van kitalálva, nyilván), meg fura is még emberek előtt/között ezt csinálni, de mindenképpen szeretnék majd fejlődni ebben is és tényleg csinálni ilyeneket, nem azért, hogy feltétlenül mások arcába toljam, hogy mi van velem, inkább azért mert annyira feledékeny vagyok, és imádom visszanézni az élményeimet minél több formában, szerintem évek múltán, vagy akár gyerkőccel együtt is vicces lesz egy-egy nyaralást, élményt visszanézni :) mi a véleményetek erről? :)

 jaaa és a sorozatok..miket néztek mostanában? én elkezdtem az orange is the new blacket, elég sok részt lepörgettem már, de annyira nem falom, hogy na akkor húú még egyet, na még egyet...ha van valami kedvencetek, ajánljatok nekem valami néznivalót! 
a walking deadnek most őszig vége, mit szóltatok az évadzáróhoz?


na ennyi lettem volna mára, köszönöm, hogy végighallgattatok/elolvastátok :)))) 

vigyázzatok magatokra, és egymásra!! ölel&puszil:Adri


6 megjegyzés:

 1. Jól látom, hogy az ott egy Ágasos bögre? *_* Bevallom, én nagyon régóta olvaslak már, de még sosem kommenteltem, viszont most a bögrét meglátva nem tudtam megállni. :D A Walking évadzáró engem teljesen padlóra tett, kb. sokkot kaptam (a legelejétől az első számú kedvencem a sorozat és nagyon a szívemen viselem a főszereplők sorsát), végig görcsben volt a gyomrom és már esküszöm vártam, hogy vége legyen és feloldódjon a feszültség. Nem esett jól, na. Neked mennyire volt sokkoló? :D

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. hihi, én készítettem a bögrét! :) örülök, hogy írtál! :)
   a walking dead nekem is sokkoló volt, tetszett amúgy ahogy felépítették, a vége viszont kevésbé, olvasgattam is három napig a kommenteket, de jobb lett volna ha most látjuk, hogy ki lett az áldozat :) de igen, én is nagy rajongó vagyok, nem nagyon tudok rosszat mondani a sorozatra, még egy-egy gyengébb rész után sem :)

   Törlés
 2. Örülök az ùj élménybeszámolódnak!Gratulálok a záróvizsgához!:)Mik a további terveid a nyelvvizsgán kívül?(persze,ha nem titok:)Most én is erkély csinosítás előtt állok. Napelemes égősort hol érdemes beszerezni?

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Köszönöm szépen!! természetesen munkát keresek, de nem túl biztató a helyzet. :) mondjuk fotós munkáim vannak erre az évre bőven, így ha nem is találok egyből "rendes" állást, akkor sem leszek kétségbe esve, de azért mégsem szeretném sokáig húzni így :) az égősor Ricsi érdeme, meglepi volt tavaly szülinapomra az erkély "megcsinálása", de ha jól gondolom, akkor a JYSKből volt az égősor, mostanában is láttam még, ha nem csalnak az emlékeim, és szerintem jó árban is van :) még a praktikerben is el tudom képzelni, illetve én vettem a LIDL-ben télen egy olyat, ami elemmel működik (nem napelemes de legalább ahhoz sem kell konnektor) :) Remélem tudtam segíteni picit! :) Milyenre szeretnéd az erkélyt amúgy? úgy szeretek ilyeneket nézegetni, ha gondolod küldj képet! :)

   Törlés
  2. A munkakeresést átérzem. Egyetem után én is benne voltam egy ideig, de mázlim volt, mert a volt diákmunkás helyem felajánlott egy állandó pozíciót és így lett állásom. De enélkül biztos tovább tartott volna a keresgélés. Neked is jó azért, hogy van a fotózás és nem kell tétlenül otthon ücsörögnöd. Sok sikert és szerencsét az álláskereséshez!
   Az erkély még nagyon kezdeti fázisban van. Szeretném kicsit elszeparálni a kíváncsi szemek elől, mert sajnos körben van több társasház is. De nem könnyű feladat..ha sikerül valami jót összehozni, küldök képet;) A pinterestről próbálok inspirálódni, ott is vannak tökjó ötletek. Köszi a tippeket!;)

   Törlés
 3. Örülök az ùj élménybeszámolódnak!Gratulálok a záróvizsgához!:)Mik a további terveid a nyelvvizsgán kívül?(persze,ha nem titok:)Most én is erkély csinosítás előtt állok. Napelemes égősort hol érdemes beszerezni?

  VálaszTörlés