2014. december 9., kedd

apartment tour I. - előszoba és nappali

Sziasztok! :)

Régóta adós vagyok már egy lakás-bemutató bejegyzéssel. Márciusban költöztünk a saját kis kuckónkba, édes kettesben Ricsivel. Az első időkben nem sok bútorunk volt, de már akkor is imádtam itt élni. Március óta azonban eltelt egy pár hónap, és mi folyamatosan a lakás csinosítgatásán voltunk. 
A festés már a beköltözés előtt megtörtént - előtte néhol undorító-félelmetes-hatalmas lepkék, virágok voltak a falakon (szerintem temperával felfestve- milyen profi:D), és akadt narancssárga és lila fal is. A lakás nagy részén mi a fehér szín mellett döntöttünk - főleg, hogy még egyszer egy alapos javításra lesz szükség mindenhol - a falak kiegyenesítése, glettelése kell majd. A fehér mellett viszont nagyon tetszett a bézses, barnás vonal is, és szerettünk volna azért színes falakat is. A dulux selymes szantál nevű árnyalatát választottuk ki, felkenéskor azonban kicsit sötétnek éreztük, és a család több tagja leszavazta, hogy a nappali-étkező minden fala ilyen legyen. Így L alakban két fal színes, a másik kettő pedig fehéren maradt. Nekem nagyon tetszik így, később a fehéren maradt falon el tudnék képzelni egy fehér dekortéglából álló részt is, de ez majd alakul. A nappali és étkező bútorait mind a Praktikerből szereztük be, a nappali faltól kezdve az ebédlőasztalon át a székekig, sőt az előszobában levő akasztós fal, és cipős szekrények is innen származnak :) Az előszoba falán a tükrök is itt voltak már, mikor megvettük a lakást, ezeket meghagytuk. A Párizs feliratú kulcstartó eredetileg egy ékszertartó, a barátnőimtől kaptam születésnapomra. A képkeret egy régi otthoni szerzemény, fotós kelléknek használtam, de tudtam, hogy ha lesz egyszer saját lakásom, fel szeretném használni, így a nappali falának festékéből használva festettem fel a HOME feliratot, és köré ragasztottuk a keretet. Innen, az előszobából nyílik a nappali-étkező. A boltíves megoldás már az előző tulajokat dicséri, a nappalinak így nincs ajtaja, kicsit nyitottabb az egész lakás, és a két szoba közötti (felesleges) ajtó is ilyen megoldással van eltüntetve - ide tükör és üvegpolcok, valamint spot lámpák kerültek. Igyekeztünk mindent úgy kiválasztani, hogy a végeredmény egy összhangban levő, ízléses, kényelmes belső tér legyen. Színekben a meleg barnás-bézses árnyalatok, a fehér, és csipetnyi almazöld dominál, a kiegészítők terén pedig próbálok saját készítésű és természetes, de mindemellett modern darabokat készíteni, és vásárolni a Kuckóba :) 

Hogy tetszik nektek? :) 


Ezzel a mézeskalács-fenyővel búcsúzom :)

6 megjegyzés:

 1. Nagyon otthonos és meleg kuckótok lett!
  Jól láttam, hogy az étkező és a nappali között van egy függöny v. reluxa v. valami?:)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. köszönjük:) igen, ez már itt volt előtte is, de fennhagytuk hátha egyszer hasznát vesszük, vagy kell a térelválasztás :)

   Törlés
 2. Nagyon kedves, otthonos, remek érzékre vall :)

  VálaszTörlés