2012. december 24., hétfő

Csodaszép szentestét!
Sziasztok!
Remélem meseszépen telik a mai napotok! Mi ilyenkor ebédre bablevest és mákos gubát eszünk, előtte pedig egy-egy gerezd alma, dió, fokhagyma és méz jut mindenkinek, amit babonából eszünk az egészség, összetartás, gazdagság reményében :) Ebéd után közösen díszítjük a karácsonyfát, majd sunyiban odakerülnek az ajándékok, és utána mindenki megkapja a sajátját :)) Világítanak az égősorok, égnek a gyertyák, szólnak a karácsonyi zenék, van forralt bor, pálinka, vagy tojáslikőr :) Este szentmisére megyünk, és a falu karácsonya is ma van, kis gyerkőcök verseket mondanak és énekelnek, forralt bor is van, meg sütemények a templom melletti téren :) úgy láttam a reszkessetek betörők is lesz ma  a tvben, és bár már megnéztük Ricsivel nemrégen, bármikor meg tudom nézni, úgyhogy azt hiszem meg is van a mai nap programja :) 

Remélem ti jól vagytok, boldogan és békességben töltitek az ünnepeket! Holnap nálunk lesz családi ebéd, úgyhogy biztosan jövök képekkel majd, és azt is megmutatom milyen gyönyörűségekkel leptek meg a többiek :) ezzel a tegnapi webkamerás képpel köszönök most el tőletek, holnap jövök :) 

lovelove, adrus

5 megjegyzés:

 1. Békés Karácsonyt Nektek! Mi még csak most fogunk vacsizni, nálunk ekkor van az ünneplés, napközben mindenki csinálja a dolgát, ilyenkor van egy kis nyugi :)

  VálaszTörlés
 2. Neked is Kellemes Ünnepeket kívánok! :)

  VálaszTörlés
 3. gyönyörűszép karácsonyfa és igazán hangulatos képek! Szép Karácsonyt kívánok :)) !

  VálaszTörlés
 4. Wow, ilyen családi hagyományról én még személy szerint nem is hallottam, egyből ide is rángattam a zuramat hogy olvassa el ő is, annyira szívet melengető ahogy olvastam erről a szokásotokról ami annyira megtetszett! :)))
  Happy Holidays! :)
  Pusza: Reni

  VálaszTörlés